Figgjo porselensfabrikk
Figgjo porselensfabrikk

Leverandører

Verdens reneste porselensfabrikk?

Figgjo, den eneste porselensfabrikken som produserer i stor skala i Norge, lager slitesterkt porselen i tidløst design. De er også helt sirkulære. 

– Det er det eneste riktige å gjøre for både bedriften og klimaet, sier administrerende direktør Anne Kristine Rugland. Bærekraft og gjenbruk har stått sentralt hos dem i mange år. For å nå disse målene har de innført en rekke tiltak. 15 prosent av all leire og glasur de bruker i produksjonen er gjenvunnet. Alt støvet fra glasuravdelingen blir dessuten hentet ut av luften, som betyr både gjenbruk og utslippsfri luft. De renser spylevannet fra rengjøringen og gjenvinner varme fra ovnene.

I sentrum av alt står en tanke om å lage slitesterke produkter som varer i generasjoner; et motsvar til bruk-og-kast-mentaliteten. –Figgjo har bestandig vært en foregangsbedrift, og er en merkevare vi er utrolig stolte over å ha i vår portefølje, sier Ole Terje Søbye, kolleksjonsansvarlig i Culina. Det de gjør er fantastisk for klimaet og gjør Figgjo til effektive og konkurransedyktige leverandører mot klimabevisste forbrukere.

Les hele artikkelen om sirkulærøkonomi fra NHO og Figgjo her