Hvit fisk, enten det er kveite, vanlig torsk eller lutefisk, er en viktig del av både førjulstid og julefering for mange. Her vises kveite på ConGusto Duo fat.
Hvit fisk, enten det er kveite, vanlig torsk eller lutefisk, er en viktig del av både førjulstid og julefering for mange. Her vises kveite på ConGusto Duo fat.

ConGusto

Slik serverer du perfekt lutefisk

Lutefisk hører jula til for mange. Ikke bytt tilbehør, men bytt serveringsutstyret for et perfekt lutefiskbord

Passe stort fat

Lutefisk serveres gjerne på fat, og siden den er aller best varm er det viktig å ha et fat som er passe stort. Et fat i høyglanspolert stål gir en eksklusiv ramme til fisken, og vil aldri bli feil. Men det finnes spennende alternativer, som for eksempel børstet stål, eller hva med skifer?

Hvit fisk mot den mørkegrå skiferen blir rålekkert. © Culina

Røffere servise

Velger du å ha lutefisken på skifer kan en hvit tallerken bli kjedelig ved siden av. En tallerken i mørkere farge vil gi serveringen en lekker helhet og stå for spennende kontraster. Siden lutefisken skal få selskap av bacon og baconfett er det greit å velge en tallerken med noe kant, for å holde maten og sausen der den skal være. ConGusto Saga er en mørk grønn serie, med hvit stripe langs kanten. Å legge hvit fisk på ConGusto Saga fungerer særdeles godt, og i et lokale med dempet belysning vil den hvite kanten være et spennende element. 

ConGusto Saga er en serie som består av åtte deler. Tallerken, bolle, kopp og skål. © Culina

Tilbehøret fortjener det beste

Selvom selve fisken spiller hovedrollen i måltidet så er det tilbehøret som ofte setter prikken over i'en. La tilbehøret få skinne i lekre skåler, boller eller kasseroller. Velger du en mørkere tone på fat og tallerken - hva med å la ertestuingen og baconet komme i en kasserolle i kobber? Scanpan sin serie med kobberkasseroller i forskjellige størrelser er en fryd for øyet, og passer fint med både grått og grønt. 

Scanpan sine kobberkasseroller er små og lekre, og passer perfekt som serveringselementer. Her vist på skiferfat, med potet og bacon, eggerøre og rotgrønnsaker. © Culina

Bestikk

En studie utført av Oxford University i England viste at totalopplevelsen av måltidet ble vesentlig bedre når gjesten spiste med skikkelig bestikk. I juletider liker vi at ting skinner, gløder og blinker, så hvorfor ikke ta den helt ut. Med bestikkserien Navona, som kommer i stål, rosegull og sort, gir du serveringen og oppdekkingen det lille ekstra. 

Bestikk i rosegull gjør at hele bordet ser meget innbydende og varmt ut. Her vist sammen med sort matt tallerken fra Cookplay og en deilig aspargesforrett.© Culina


Hva med å servere en deilig dessert i et røft og annerledes krus med "skruer"? Her vist med Navona bestikk i sort og rosegull - begge deler løfter uttrykket på serveringen til nye høyder, og blir garantert en snakkis. © Culina