Figgjo Capri med farget kant gir økt apetitt viser en mindre undersøkelse.
Figgjo Capri med farget kant gir økt apetitt viser en mindre undersøkelse.

Figgjo

Du blir hva du spiser

Kunnskap om ernæring og råvarer har aldri vært på et høyere nivå, og det går ikke en dag uten at det debatteres rundt maten vi spiser. EAT - med Gunhild Stordalen i spissen - bruker "FOOD CAN FIX IT" som slagord, og retter seg i stor grad mot miljøutfordringene verden står overfor. Men mat og ernæring kan med fordel løftes mer frem i sammenheng med sykdom og helse. 

Hvorfor ikke på sykehus og sykehjem?

Verden er full av bilder av deilig mat anrettet på nydelig vis, og bildene er ikke bare tatt på stjernerestauranter. Nei, du kan få de lekreste retter hvor som helst. Men det er sjelden eller aldri bilder av nydelig mat fra et sykehus, eldrehjem eller lignende institusjon. Det deles heller bilder av nitriste, fargeløse retter, med kommentarer om at "dette er ikke mat" "ihjelkokt torsk i dag igjen" og så videre.Farger

Farger er et sunnhetstegn i alle deler av samfunnet. Grønnsaker med sterke farger inneholder mye næringsstoffer og antioksidanter. Legg litt farge på tallerkenen, så fremstår hele retten mer apetittelig, selv om kanskje grønnsakene har kokt litt for lenge. Velger du servise med farge, som for eksempel Capri fra Figgjo, lager du en tydelig ramme og kant, som kan være til god hjelp om man er svaksynt, omtåket eller av andre grunner ikke ser helt klart. 


Figgjo Capri - kan gi økt matlyst
Enkel forskning viser at man kan oppleve økt matlyst ved å ha klare farger på tallerkenen.

VIS


En mindre studie utført av Figgjo ga klare signaler om at farger ga økt apetitt. 

Figgjo og Universitetet i Stavanger gikk sammen om en undersøkelse for å se om farget porselen kunne bidra til økt apetitt. Undersøkelsen ble kalt "porselen for alle" og ble i første omgang utført i liten skala, for å få en pekepinn på om det var noe å jobbe videre med. Resultatet var at 27% flere spiste opp maten sin når tallerkenen hadde gul og rød dekor sammenlignet med ren hvit tallerken. Konklusjonen ble derfor at porselen med farger gir en mer positiv opplevelse rundt måltidet.