Hva slags kaffetrakter trenger du?
Hva slags kaffetrakter trenger du?

Kaffetrakter eller kaffemaskin?

Utvalget av kaffetilberedningsprodukter har aldri vært større. Du får de helt enkle til de store og avanserte trakterne, til større maskiner, eller ned til en liten presskanne. Så hvordan skal man velge riktig utstyr?

Sett deg godt inn i hvordan det virker

Det finnes en mengde forskjellige kaffemaskiner. Fra de helt enkle, til de store og kompliserte. Uansett hvilken type maskin du velger; sett deg godt inn i hvordan det virker. Du klarer ikke å lage god kaffe hvis du ikke kjenner tilberedningsutstyret godt. Det er viktig at alle som bruker maskinen får skikkelig opplæring i bruk og vedlikehold. Bare da kan kvaliteten på kaffen du serverer bli maksimal. Serviceutgiftene blir også mindre.

Renhold, renhold og renhold!

Skal du servere god kaffe, må utstyret være skinnende rent. Selv om kaffen er så godt som kalorifri, inneholder den fettstoffer som gir avleiringer alle steder hvor den kommer i kontakt med utstyret. Kaffepartikler som setter seg fast i filter, kraner og pakninger, kan harskne og avgi negative smaksstoffer til kaffen som passerer. Derfor er det viktig at alle beholdere og hele maskinen rengjøres, både innvendig og utvendig. 

Forskjellige traktere 

Culinas traktere fås i flere priskategorier. De dyreste er godkjent av European Coffee Brewing Centre (ECBC), som er en del av Norsk Kaffeinformasjon (Bonamat, Moccamaster, Wilfa). Prisen henger også sammen med kapasitet, materiale og bruksområde. Disse trakterne kan brukes på de fleste steder der det serveres og lages kaffe. Man bør kjøpe trakter etter behov (antall brukere) og etter hvor god plass man har. På steder med begrenset plass, er typer fra Moccamaster og Wilfa ideelle. Bonamats traktere er noe større, og har en høyere traktekapasitet.

High-end kaffetraktere, ECBC godkjent

Trakterne kan brukes på de fleste steder der det serveres og lages kaffe. Man bør kjøpe trakter etter behov (antall brukere) og etter hvor god plass man har. På steder med begrenset plass, er typer fra Moccamaster og Wilfa ideelle. Bonamats traktere er noe større, og har en høyere traktekapasitet. Gå til Bonamat kaffetraktere her.

VisVi har også modeller av rimeligere sort, som ikke stiller de samme krav til rett temperatur, traktetid. Etc. Disse modellene ligger marginalt unna kravene. (Novo fra Bonamat og Økonomimodell fra Braun) Økonomimodellen fra Braun er ett produkt som ofte velges hos mindre bedriftskantiner, utleiehytter og barnehager.

Rimelige kaffetraktere

Rimelige kaffetraktere er ofte gode nok. Disse passer perfekt på mindre steder, kontorets kaffekrok, en mindre kantine, personalrommet i barnehagen, i utleiehytter og leiligheter. Økonomimodellen fra Braun paser ypperlig til disse formålene

VisDe fleste modellene trakter direkte i glasskolbe, mens noen trakter rett i termos. Termostrakterne er praktiske der tanken er å bringe termosen rett inn i ett møte. Eller til arrangementer der det skal serveres større menger kaffe på kort tid. Uansett mengdebehov, er kaffe ferskvare! Den skal drikkes nytraktet. 

Noen av trakterne går under benevnelsen Matic. Disse maskinene kobles direkte på vannettet. Her er det krav til montering av vannstopper. Fordelen med traktere som er koblet til vannettet, er at man slipper å fylle vann for hver trakting. Matic trakteren har også funksjonen, hvor man kan velge å trakte kvart, halv eller hel kanne.

Bravilor Bonamat Matic traktere

Fordelen med traktere som er koblet til vannettet, er at man slipper å fylle vann for hver trakting. Matic trakteren har også funksjon hvor man kan velge å trakte kvart, halv eller hel kanne. Se våre to modeler her.

Vis