Foodprosessor, mikser, kjøkkenmaskin, blender, grønnsakskutter, blixer... hvilken maskin vil gi deg mest hjelp på kjøkkenet?
Foodprosessor, mikser, kjøkkenmaskin, blender, grønnsakskutter, blixer... hvilken maskin vil gi deg mest hjelp på kjøkkenet?

Miks, blix og blend! - En miniguide til rett valg av mikser, blixer eller blender.

Det finnes et utall forskjellige typer kjøkkenhjelper som bistår i å kutte og blande maten. Men hvilken maskin gjør egentlig hva? Og hvilket behov er det akkurat den typen maskin dekker? Det finnes også maskiner med varmefunksjon, er det bare nice-to-have, eller kan det være need-to-have?

En jungel å velge i

I vårt sortiment finner du miksere, blendere, foodprosessor, blixere og multifunksjonsmaskiner. For det blotte øye kan de se ganske like ut, og ofte kan det se ut som om maskinene stort sett dekker samme behov. Noen ganger stemmer det, men det er små forskjeller som gjør at ditt sted bør ha en type, og naboen en annen. Her skal vi guide deg gjennom så du kan finne den maskinen du trenger.

Foodprosessor

En foodprosessor er en kombinasjonsmaskin med både grønnsakskutter og hurtighakke/vertikalkutter.

Foodprosessor
Se våre food prosessorer her

VIS

Grønnsakskutter

Grønnsakskutter er en ren grønnsakskutter med det formålet. Grønnsakskuttere har tilhørende kutteverktøy som gir mange muligheter for kutteresultater. Skiver, julienne, rasping, terning for å nevne de mest kjente. 

Grønnsakskutter
Se våre grønnsakskuttere her

VIS

Blixer

Blixer er designet for å tilberede meget tyntflytende produkter. Knivens design og plassering i bollen er hemmeligheten bak resultatet du får ut av denne maskinen. Blixer passer perfekt for tilbereding av mat til personer som har problemer med å få i seg næring på vanlig måte. Blir ofte solgt inn og brukt på institusjoner med tilbereding av diettmat.

Blixer
Se våre blixere her

VIS

Mikser/vertikalkutter

har samme funksjoner, men kutter ikke like «fintflytende». Disse maskinene brukes mer inn i mot restaurantnæringen. For tilberedning av dressinger, sauser, majones, samt å kutte og mikse produkter. Man kan også bruke en vertikalkutter til å elte deig.

Vertikalkutter
Se våre vertikalkuttere her

VIS

Blender

brukes til å blande produkter, der væske er en obligatorisk ingrediens. Det ligger litt i navnet, Blend. Det må tilføres en flytende veske for å oppnå et godt resultat. 

Blender
Se vårt utvalg av blendere her

VIS

Mikser med varme

Vi har tre modeller av miksere med varmehold:  Robot cook, Mycook og Hotmix. Alle har den egenskapen at du kan tilberede produkter og ha kontroll på temperaturen underveis. Eksempelvis: Hollandaisesaus og Risotto. Maskinene holder kontroll på temperatur og røring. Du stiller inn temperatur, tid og hastighet. Maskinene gjør jobben, slik at du kan gjøre andre arbeidsoppgaver på kjøkkenet. Den store forskjellen på maskinene er kapasitet, egenskaper og programmer. Robot Cook er i utmerker seg som meget stillegående.

Miksere med varmehold
Se vårt utvalg av miksere med varmehold her

VIS

Hvordan velge rett modell?

Hva du skal lage, og hvor mange skal du lage til er avgjørende når du skal velge riktig maskin. Vi anbefaler at produktinformasjonen leses nøye. På alle våre produkter har vi opplyst strømkrav, wattstyrke, maskinens utvendige mål, med mer, og der det finnes har vi også bruksansvisning. Størrelse på bolle, eller hvor mange porsjoner den aktuell maskin lager pr kjøring står også opplyst. Hvis du opplever at det mangler informasjon, eller du ikke finner det du leter etter, vær så snill å ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne.