Kjøper du Figgjo porselen kjøper du kvalitet
Kjøper du Figgjo porselen kjøper du kvalitet

Manuell kvalitetskontroll hos Figgjo

Under produksjonen av Figgjo porselen blir produktene brent flere ganger på svært høy temperatur. Manuell kvalitetskontroll og utsortering etter hver brenning gir kundene produkter med førsteklasses kvalitet.

Første brenning

Figgjos porselen brennes første gang ved 1250 ºC. I denne brenningen krymper produktene 13 %, sintrer og får sin endelige form og styrke. Sintring vil si at partiklene smelter sammen og at produktene ikke lenger absorberer fuktighet.
1. gangs brenning er uten glasur og produktene kan derfor støttes under brenning. Dette gir Figgjo mulighet til å produsere store eller mer spesielle former og få disse meget nøyaktige ved hjelp av ulike typer støtteunderlag.

Figgjo porselen brennes flere ganger, og er gjennom strenge manuelle kvalitetskontroller etter hver brenning.


Andre brenning

Deretter glaseres produktene og brennes ved 1100 ºC. I og med at all deformasjon skjer under første brenning, kan produktene helglaseres og brennes på små støtter eller brennes på ”fot-ringen” uten at de får noen form for deformasjon. Dette gir en klar hygienisk fordel for brukeren. 
Produkter som brennes på ”fot-ringen” vil etter glasurbrenning gå gjennom en prosess der ”fot-ringen” blir
slipt ved hjelp av diamantslipebånd og vann. Dette utføres for å redusere slitasjen som oppstår når produktene blir stablet for lagring, og at de ikke skal slite unødvendig på for eksempel bordplater.

Garantert Figgjostandard

Ved manuell kvalitetskontroll sørger Figgjo for at alle runde tallerkener holder samme høye Figgjostandard. Odd Arild kontrollerer hver eneste en, rusk i overflaten og skjevhet blir utsortert her. Dette er et tungt fysisk arbeid og krever lang erfaring.
Ekte håndarbeid

Figgjo lages ved tradisjonelt håndverk, og noen av delene har vært innom 52 hender før de pakkes ned for salg. Når du kjøper Figgjo porselen kjøper du kortreist, du kjøper norsk og du kjøper kvaliet!

Vis