Figgjo fabrikken ligger idyllisk til i Sandnes kommune.
Figgjo fabrikken ligger idyllisk til i Sandnes kommune.

Figgjo - kvalitetsporselen produsert i Norge

I 1941 var det mange porselensfabrikker i Norge. I 2017 er Figgjo enestående.

Nær naturen og tradisjonelt håndverk

Figgjo ligger i naturskjønne omgivelser på Figgjo, i Sandnes kommune like ved Stavanger. I dag er det 94 ansatte ved Figgjo AS. Her brukes tradisjonelt håndverk og en moderne maskinpark til å omsette stilren design til funksjonelt og holdbart porselen som tåler den tøffe bruken i storhusholdning. Enkelte av produktene krever hele 52 berøringer av menneskehender gjennom produksjonsprosessen. Trodde du Figgjo porselen var samlebånd-produksjon må du altså tro om igjen. 

Ekte håndarbeid

Figgjo lages ved tradisjonelt håndverk, og noen av delene har vært innom 52 hender før de pakkes ned for salg. Når du kjøper Figgjo porselen kjøper du kortreist, du kjøper norsk og du kjøper kvaliet!

VisUjålete design

Figgjo porselen lages med inspirasjon fra de ujålete skandinaviske formspråkene, der tilhørighet og tradisjoner betyr like mye som mattrender. Lokal tilhørighet, sirlig håndverk og et sterkt fokus på innovasjon har sikret Figgjo en ledende posisjon innenfor skandinavisk design, noe som gjenspeiles ved at Figgjo har vunnet "Red Dot Award" for flere av sine produkter. Senest for nyheten Figgjo Undring. 

Figgjo Undring

Figgjo Undring ga Figgjo RedDot Award 2017. En tallerken, ett hull, bolle i tre forskjellige størrelser. Du får garantert en snakkis rundt bordet om du serverer maten på denne tallerkenen!

VisSamarbeid

Figgjo samarbeider med toneangivende kokkelandslag, kokkelaug og matorganisasjoner -verdens beste kokker konkurrerer på porselen fra Figgjo. 

Miljø og kvalitet

Figgjo er ISO-sertifisert innenfor kvalitetsstyring, miljø og energibruk. Manuell kvalitetskontroll gjennom hele produksjonen sikrer at produktene holder en svært høy kvalitet. Figgjo fokuserer kontinuerlig på å opprettholde sine produksjonsmessige krav om effektivitet og kostnader, samtidig som Figgjos produktutvikling utfordrer hvilke rammer disse kravene stiller.
Alle Figgjo produkter lages i vitroporselen, en porselenstype som er spesielt utviklet for profesjonell bruk. Porselensmassen er forsterket med aluminiumsoksid, og dette gjør produktene spesielt sterke og motstandsdyktige mot den harde bruken man har på et profesjonelt kjøkken.