Nyheter

Smaken av England

Afternoon tea er en sjarmerende, erkebritisk tradisjon, som nå også har slått rot i Norge. Konseptet oppsto i kongelige kretser i England, og har røtter tilbake til midten av 1800-tallet. Ettermiddagsteen var ment for å dempe sulten mellom lunsj og middag, og besto opprinnelig av kjeks, kaker og en kopp te. Men det enkle mellommåltidet har med tiden spredd seg i verden og utviklet seg, og består i dag av flere lekre retter, ofte presentert på et etasjefat.  

Unike teopplevelser

Afternoon tea kan serveres hjemme i stuen, ute i hagen, på cafe og restaurant, eller hvor som helst egentlig, så lenge det involverer noe å spise og drikke. Det elegante konseptet inviterer til en ny teverden og byr på så mye mer enn de trivielle teposene du finner i dagligvarebutikken.

Etasjefat

De elegante smårettene serveres på etasjefat, og man begynner ofte nederst og jobber seg oppover. Første etasje byr gjerne på delikate fingersandwicher, etterfulgt av nybakte scones i etasje to. Og den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Toppen av etasjefatet kan friste med søte kaker og delikatesser.

   


En afternoon som bobler

Her i landet er Afternoon Tea noe man gjerne setter av tid til å nyte, så hvorfor begrense det til te og kaker? Legg til en flaske med bobler og noen lekre glass, og hele opplevelsen løftes flere hakk. Champagne, Cremant, Prosecco eller Cava er alle drikker som passer svært godt til mat, og en god sommelier vil ha mange tips til riktige bobler. Vi hjelper deg gjerne med noen lekre champagneglass, eller vin- og champagneboller for å bevare de kalde boblene lengre.