Vafler kan få selskap av mye mer enn brunost og syltetøy. For eksempel løyrom, røkt laks eller fenalår.
Vafler kan få selskap av mye mer enn brunost og syltetøy. For eksempel løyrom, røkt laks eller fenalår.

Nyheter

Vaffel til forrett eller middag, ikke bare som dessert!

Den 25. mars er den store vaffeldagen. Ta frem vaffeljernet og lek deg med nye måter å bruke vaffelen på.

Søtt eller salt?

En vaffel er for mange synonymt med brunost og syltetøy, og det er noe man nyter på tur, ved en markastue, eller til søndagskaffen som et alternativ til kakebord. Men en vaffel må ikke være søt i seg selv, og den må ikke ha selskap av søtt pålegg. Kombinasjonen mellom det salte og det søte fungerer veldig bra, og vaffel er intet unntak. I Fredrikstad er pølse i vaffel vanlig, og har vært det lenge. 


Forrett

En deilig forrett er vaffel med løyrom og creme fraiche. Du kan velge å gjøre vaffelen fin eller grov, og kanskje bruke noe mindre sukker enn du normalt gjør. Om du går for sprø eller myke vafler til løyrom spiller ingen rolle - her er det egen preferanse som avgjør. Et annet alternativ er vaffel med røykelaks og eggerøre. Det er enkelt og fantastisk godt. Har du et vaffeljern som gir seks hjerter har du forrett til seks stykker ved å steke én vaffelplate.


Middag 

Vil du lage vaffel til middag regner du en plate pr person, og toppe med ønsket tilbehør. Stekt bacon, avocado, ruccolasalat og en rømmedressing er en fin kombinasjon. Selve vaffelrøra kan da inneholde for eksempel litt potet og ost, og ikke sukker. 


Vaffeljern

Et godt vaffeljern vil gjøre alt lettere, og her gjelder det å finne det jernet som passer best til bruken. Vær nøye med renholdet av vaffeljernet og følg bruksanvisningene, så har du et vaffeljern som varer lenge. Men vi anbefaler å kjøpe et vaffeljern som er tilpasset bruken din. Skal du steke vafler daglig og i store mengder anbefaler vi egnede jern. Industrivaffeljern koster gjerne mer i innkjøp, men til gjengjeld slipper du å kjøpe nytt annen hver uke. 


Se våre vaffeljern her