Å grave etter serveringsbestikket er hverken hygienisk eller delikat.
Å grave etter serveringsbestikket er hverken hygienisk eller delikat.

Servering

Tre tips for å løfte buffet-opplevelsen for gjesten din

Noen elsker buffet, andre ikke. Men uavhengig av hvordan man trives med buffet så er det noen små, enkle grep som kan løfte opplevelsen for alle gjestene.

Logistikk

Hvilken vei er det logisk at gjestene går? Hvor er tallerken, bestikk og glass plassert i forhold til buffetområdet? Pass på å ha tallerken der hvor gjestene kommer inn, og unngå å ha tallerkenstabelen midt i området man forsyner seg - slik at nye gjester må bryte inn i køen for å få tatt en tallerken. Hvis du ser at gjestene gjerne går alle veier kan det være til stor hjelp å sette opp noen naturlige skiller. Enten tau, stativ eller noe annet. Det er en fordel om alle går samme retning om det er en øy maten står på. 

Del opp buffeten i soner for bedre flyt og mindre kø

Har du en buffet der det ikke er helt logisk hvilken vei man skal bevege seg, kan det være fint å avgrense soner med køholdere, for å styre gjestene i ønsket retning. Det vil gjøre opplevelsen mindre kaotisk og mer oversiktlig. 

Vis

Hygiene

Enkelte har store aversjoner mot smågodthylla i matbutikken, og bufeen på hotellet eller i kantina av hygiensike årsaker. Man aner ikke om gjesten foran har vasket hender etter forrige toalettbesøk, og man vet ikke om de har tatt på osteskivene med fingrene eller ikke. Å ha skikkelig serveringsbestikk kan hjelpe her. Mange bruker vanlig bestikk, med det resultatet at skjeen ligger og bader nede i fatet eller bollen. Ved å bruke egnet serveringsbestikk slipper du dette problemet. Skaftet er gjerne lengre, og nå får du også et større utvalg av serveringsbestikk med knekk øverst på skaftet, som hindrer skjeen eller gaffelen i å skli ned. 

Bruk egnet serveringsbestikk på buffeten din

Det å ha egnet serveringsbestikk er en liten, men viktig detalj for helhetsinntrykket av bufféen. Men det kan også ha en hygiensik og økonomisk gevinst. Med egnet serveringsbestikk vil du slippe skjeer og gafler som ligger nedi maten, og med for eksempel en funksjonell klype til pålegget unngår du at man ødelegger osteskivene med en uegnet gaffel.

Vis

Informasjon

Det er et krav om merking av allergener, men mange steder har fremdeles mye å gå på når det gjelder å informere gjesten om hva som ligger på fatet. Hva slags ost er det? "Dagens salat med dressing" - hva er i salaten? Det er ikke alltid så lett å identifisere ingrediensene, spesielt ikke dersom det er saus eller dressing på. En ting er allergener, men de fleste vil gjerne vite hva de spiser uavhengig av allergi. Så gjør gjestene glade og merk all maten på buffeten godt.

Menymerking er ikke bare for allergikere!

Hvis du merker bufféen din ordentlig gir du gjesten en bedre opplevelse. Det er mange skeptikere der ute, som liker å vite hva de spiser. Ikke bare av allergihensyn, men av mange andre grunner. Med skikkelig merking vil du unngå at gjester forsyner seg med ting de ikke liker eller ikke kan spise av andre grunner, og reduserer dermed matsvinnet samtidig!

Vis