Dersom vinen har vært lagret eller oppbevart ved feil temperatur kan den allerede være ødelagt selvom du serverer den med riktig drikketemperatur.
Dersom vinen har vært lagret eller oppbevart ved feil temperatur kan den allerede være ødelagt selvom du serverer den med riktig drikketemperatur.

Elektrisk

Tre grunner til at du bør vurdere vinskap

Selvom vi etterhvert er blitt gode på vin i Norge, er det fremdeles mange som synder når det kommer til oppbevaring og lagring av vin. Få lar melka stå fremme på kjøkkenbenken, den står i kjøleskapet. Så hvorfor er det så mange som slurver med vinen?

All drikke både nytes best og holder seg best ved riktig temperatur. Melk, kaffe, te, vann, juice, øl og vin. Dersom drikken nytes når den har sin optimale temperatur vil smaksopplevelsen bli slik den er tenkt, de riktige aromaene kommer frem, og opplevelsen blir bra. Vi blir stadig flinkere på vin i Norge, men fremdeles slurves det mye når det kommer til oppbevaring og lagring av vin. Kjøkkenbenken er ikke stedet, der er det for varmt. Kjøleskapet er heller ikke stedet, det er for kaldt. Dersom du driver et sted som serverer vin bør du fokusere på at denne skal serveres på best måte, slik at gjestene får en så god opplevelse at de vil komme på gjenbesøk.

Temperatur og luftfuktighet

Ved å oppbevare vinen i vinskap får du stabil temperatur og et miljø uten for høy eller for lav luftfuktighet. Luftfuktigheten kan påvirke korken i vinen, og føre til at vinen forringes. Ved for høy luftfuktighet kan fuktighet trenge gjennom korken og ned i flasken, og ved for tørr luft kan korken tørke og bli mindre tett, da trenger luft inn i flasken og vinen oksiderer. Viner med naturkork bør lagres og oppbevares liggende, slik at korken ikke tørker ut og vinen blir oksidert. Vin trives best når den oppbevares mørkt, og ved temperatur mellom 8 og 16°C. 13°C regnes generelt som optimal temperatur for oppbevaring av vin. 

Rolig og ikke for lyst

Vin bør lagres og oppbevares mørkt og svalt, med jevn temperatur, sollys kan bidra til å forringe vinen. Derfor er vinskapene fra Temptech utstyrt med dempet led-belysning, som ikke avgir noen uv-stråling. Vibrasjoner og for mye bevegelse kan også bidra til at vinen utvikles for raskt eller utvikler seg i negativ retning. Alle vinskapene fra Temptech er utstyrt med unike dempere i en spesiell gummi, som tar unna for all vibrasjon. 

Display for gjesten - oversikt og kontroll for servitøren

Vinskapene fra Temptech har fine displayhyller, som viser frem etiketten til den vininteresserte gjesten. Hyllene er uttrekkbare, og servitøren kan lett få oversikt over beholdningen. Skapene er selvsagt låsbare, så man kan være trygg på at uvedkommende ikke forsyner seg fritt. 

Rimeligere enn vinkjeller

Mange vinskap er så lekre at de blir som deler av interiøret. En vinkjeller er alltid imponerende, og for mange det eneste riktige, men det er gjerne veldig kostbart og plasskrevende. Med noen fine vinskap får du vist frem vinen din på en rimelig måte, og du kan være trygg på at oppbevaringen og lagringen er ved de temperaturene man ønsker, slik at du ikke får unødig høyt svinn pga ødelagt råvare. Et vinskap kan også brukes til andre ting enn vin, for eksempel finere oster, spekemat eller annet som man ønsker å vise frem på et spisested, men samtidig må ha temperaturkontroll på.

Vinskap fra Temptech gir optimale forhold til vinen din

Ved å oppbevare eller lagre vinen i vinskap gir du vinen de beste forutsetninger for å holde seg bra. Det finnes mange forskjellige størrelser og typer vinskap, med en eller flere soner. Med to soner kan du ha både hvitvin og rødvin i samme skap. Alle vinskapene fra Temptech er svært stillegående, så de blir ikke til sjenanse i lokalet. Se her for våre modeller, men ta kontakt om du lurer på noe, eller savner noen modeller, vi skaffer det aller meste!

Vis