Støpjernsgryter i alle slags farger, størrelser og fasonger fra Staub finner du i Culina sitt sortiment
Støpjernsgryter i alle slags farger, størrelser og fasonger fra Staub finner du i Culina sitt sortiment

Kjøkkenutstyr

Støpejernsgryter og støpejernskasseroller gir festfølelse på kjøkkenet

De har vært i omløp en god stund. Støpjernskasseroller og gryter i lekre farger. Og vi skjønner hvorfor. Med en slik gryte eller kasserolle har du tilberedning og servering i ett. Med et slikt blikkfang på bordet eller buffeten vil du imponere enhver gjest.

Fordeler med jerngryter

Jerngryter og -panner egner seg særlig godt til bruning og steking av kjøtt, grunnet den grove og ru strukturen. Den holder også svært godt på varmen, og reagerer langsomt på temperatursvingninger. Støpejern er et bortimot uslitelig materiale som ved matlaging gir et visst jerntilskudd. Ved steking med fett avgis litt jern - ved koking noe mer. Støpejern kan også være emaljert. De emaljerte produktene beskytter overflaten mot korrosjon.

Hvorfor velge Staub

I lokket på flere av Staubkasserollene er det laget små "kanter". Under kokingen samler disse kantene fuktighet, som drypper jevnt tilbake i maten, noe som gir et deilig, saftig resultat. "Aromaregn" er uttrykket Staub bruker, se prosessen her. Staub kasseroller og gryter bevarer 10% mer fuktighet i maten enn konkurrerende merker gjør. Staub går på induksjon. Staub har også en rekke ekstrautstyr, for eksempel innsatser for damping, utskiftbare knotter, bordskåner med magnet, som fester seg til kasserollen eller stands for de minste cocottene. 

En fryd for øyet

Å lage mat i støpejernskasseroller har sine klare fordeler, men det vil ikke passe perfekt til all slags tilberedning. En støpejernskasserolle eller gryte i fine farger vil derimot alltid være et blikkfang på en buffet eller et bord. Så om du trenger et serveringselement som kan varmes opp og holde på varme er det få ting som passer bedre enn en lekker støpejernskasserolle fra Staub. De finnes i mange forskjellige former og fasonger, og du kan også få spesielle knotter. For eksempel en fisk! 

Hva med en Staubkasserolle der lokket er formet som en gris, en tomat eller et gresskar? 

Ekte håndverk

Hver Staub-kasserolle eller -gryte er laget etter god gammel tradisjon. Under produksjon testes alle kasserollene minst 100 ganger, for å sikre at de høye kvalitetsstandardene overholdes. Liker du "how its made" videoer kan du se hvordan Staub lages her. For å få den flotte og dype fargen legges det på minst to lag med emalje.

Støpejern fra Staub

Støpejern fra Staub er både fantastisk å lage mat i og fantastisk å servere mat i. Fargen og glansen oppleves mye dypere og klarere enn på andre støpejernskasseroller på markedet, uten at de er noe dyrere. Alle kasserollene går i oppvaskmaskin. 

VIS