Det er flere ting du bør vurdere før du velger glass. Hvor mye blir de brukt? Hva slags klientell har du? Hvordan er det med oppbevaringsplass og oppvask?
Det er flere ting du bør vurdere før du velger glass. Hvor mye blir de brukt? Hva slags klientell har du? Hvordan er det med oppbevaringsplass og oppvask?

Vin og ølglass

Fire ting å tenke på når du skal velge ølglass

Øl er ikke lenger bare øl, og et ølglass er ikke lenger bare et ølglass. Det er mange hensyn å ta når man skal velge ølglass, her er fire punkter du bør tenke gjennom før du går til innkjøp.

Pris og kvalitet

Det kan være fristende å spare penger på å kjøpe et billig glass, men vi anbefaler å ta hensyn til flere ting enn stykkprisen. Det finnes mange forskjellige glassmasser, noen tåler mer, andre tåler mindre. Å kjøpe et billig glass kan lønne seg én gang, men er de av en slik kvalitet at du stadig må kjøpe inn nye fordi glassene blir ripete eller knuser vil det ikke være det billigste alternativet på sikt. Hos Culina finner du blant annet herdede glass, som er fem ganger mer solid enn et uherdet glass. Et herdet glass er også laget for å tåle store temperatursvigninger, og skulle det først knuse vil det pulveriseres, så du slipper store, skarpe skår. Glass med lasercut bevarer kullsyren og holder ølet friskt lenger.

Servering

Om hovedvekten av salget er duggfriske halvlitere i sommersola, er solide glass som beholder gjennomsiktighet og glans selv ved røff og hyppig bruk å anbefale. Ølglass i polykarbonat kan være et alternativ i de mest hektiske sesongene, og er et godt alternativ til engangsglass i plass. Dersom du har mange sorter øl vil du ikke innfri øl-gjestens forventnig uten egnede glass. Om budsjettet eller plassen gjør at du ikke kan ha riktig glass til hvert øl bør du ha ett med og ett uten stett, og gjerne ett litt mindre smaksglass. 

Mange steder sverger fremdeles til "sponsorglass"; husk at å tappe annet øl enn merket på glasset regnes som brudd på alkoholloven. 

Les om hvordan du velger ølglass til ulike øltyper her.

 

Godt øl fortjener gode glass!

Hver drikk - sitt glass! Culina har mange forskjellige ølglass på lager, se dem her!

Vis

Plass

Plassmangel er et kjent problem for alle serveringssteder. Er det viktig at ølglassene kan stables? Stabling kan gi riper og forkorte levetiden på glasset, så unngå stabling av de fineste glassene. Stettglass er ikke kjent for å være stablevennlige, med stativ bak eller over baren kommer de ikke bare ut av veien, men får også en dekorativ effekt! 

Det er dekorativt med glass hengende over bardisken! 

Oppvask

Gode glass skal tåle flere tusen vask uten å miste glans eller få riper. Mange av våre glass leveres med garanti på antall de vask de skal tåle uten synlig slitasje. Vask alle glass for seg på eget program eller i egen maskin med tilpassede vaskemidler, for optimal effekt. Vasker du glass i vann med fettrester ødelegger du flere av glassets egenskaper, ølet vil ikke skumme, og bobler fester seg på innsiden av glasset. Se mer om hvordan du kan holde glasset blankt her. Sjekk at glassene passer i oppvaskmaskinen og oppvaskbakkene du har, og bruk gjerne rominndeler til stettglass og spesialglass for å begrense slitasje. På de fleste av våre glass står det angitt hvilke rominndelere som passer til.