Få ting slår en god kopp kaffe!
Få ting slår en god kopp kaffe!

Nyheter

Kopp eller krus?


Ingenting smører arbeidsdagen som en god kaffekopp - eller krus om du vil - med rykende varm kaffe. Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking. Men skal du velge kopp eller krus?

Så mye betyr riktig kaffekopp

Man tenker ofte på glasset og smaken i kombinasjon når det kommer til vin eller øl. Men er du like bevisst når det gjelder andre drikker? Kaffen er full av aroma, dufter og bitterstoffer, som vil påvirke sansene ulikt avhengig av hvordan de treffer nese, gane og tunge. Så for feinsmeckeren er formen på koppen eller kruset veldig viktig. Tykkelsen på godset spiller også en stor rolle, er kruset av tynt og fint porselen vil hele opplevelsen bli mer ekslusiv enn om det er en kopp med tykke kanter.


Hva skal man vite om formen?

- En bred, åpen kopp ser mer elegant ut og frigjør smak og aroma. Et godt valg til restauranter og kafeer.

- En høy, smal kopp holder bedre på varmen, noe som vil være en fordel på kontor, møterom og konferanser.

- Jo tynnere porselen, jo mer eksklusiv følelse, men også raskere varmetapEr kruset eller koppen god å holde i?

Noen liker krus uten hank, for andre er det utenkelig å ikke ha det. Det finnes hanker som er små, der du får inn en finger eller to, eller brede hanker der du får plass til hele hånden. Noen krus er laget med ergonomi i bakhodet, slik at hanken er ergonomisk utformet. Kanskje spesielt på sykehus, sykehjem og andre institusjoner kan det være viktig å ha nettopp dette i tankene når man velger krus.


Kopp eller krus

Valget er ditt, og vi ønsker deg velkommen til å prøve-holde kruset eller koppen på våre showroom. Vi har mange varianter, i klassisk hvitt, eller i farger. Med eller huten hank, lavt og vidt eller høyt og smalt!

VIS

Lagring, oppvask og oppbevaring

Har du lite plass kan det være nødvendig med et krus som stabler godt. Med det mener vi at kruset er laget for stabling, med en definert stablekant som gjør at de står støtt selv flere oppå hverandre. Oppvask er også noe å tenke på, jo bredere kruset er jo mer plass vil det ta i oppvasken. Det er lettere å bytte krus enn å bytte kjøkken, så slike ting er det god økonomi i å tenke nøye gjennom før man velger!