Engangsservise av palmeblader eller sukkerrør er bærekraftige alternativer innen engangs-verdenen.
Engangsservise av palmeblader eller sukkerrør er bærekraftige alternativer innen engangs-verdenen.

Fra bord til jord

Bærekraft er et stort ord, som stadig blir viktigere, ikke bare i politikken, men i hverdagen. Vi som lever av å levere utstyr til storhusholdningsmarkedet vet at det finnes mange situasjoner der det å bruke vanlig servise ikke går, man må bruke engangs. Da er det viktig å ta bevisste valg rundt hva slags engangs man velger. For det finnes nemlig komposterbare alternativer, som går fra bord til jord.

Palmeblader

Engangsservise laget av palmeblader som har falt ned fra treet er blitt det siste store innen engangsartikler. Det er ren gjenbruk av naturens avfall, og etter bruk kan det komposteres slik det er, og blir til jord igjen. Engangs i palmeblad er estetisk flotte å se på, du får dem i en rekke former og fasonger. Når det er tid for å kaste produktet kan du være trygg på at uansett om du velger å kaste det i vanlig søppel, eller legge det i komposten, så er du miljøvennlig uansett.

Sukkerrrør

Engansservise av sukkerrør er en annen vei å gå, da sukkerrørsfiber tidligere ble sett på som rent avfall. Nå gjenbrukes fibrene i engangsservise som er helt matsikkert, smaksnøytralt og nedbrytbart. Det er vann-
avstøtende og varmebestandig, noe som gjør dette egnet til servering av både varm og kald mat.

PLA - det naturlige alternativet til plast av råolje

PLA - eller polymelkesyre - er fremstilt av naturlig stivelse, og PLA produkter du får kjøpt hos Culina er fremstilt på basis av mais eller sukkrerrør. PLA er varmerestistent opp til ca 40°C, og når det kastes er det 100% biologisk nedbrytbart. PLA er svært blankt og delikat, og kjennes godt å holde i. PLA produkter kan du få tak i hos Culina, men foreløpig bare som bestillingsvare.

Matsikkerhet.

Matsikkerhet må ikke glemmes, og disse produktene er 100% matsikre. Våre venner i sør, danskene, har i en del år hatt et fokus på farlige langkjedede flurforbindelser i forhold til mat. Fluor er satt under lupen i forhold til skismøring og regntøy i Norge, og det skal avgjøres om det skal forbys eller ikke i løpet av 2017. Men fokuset på fluorforbindelser i produkter relatert til maten vi spiser, har nordmenn vært lite informert om, og opptatt av hittil. Fluorerte stoffer er ifølge Norsk institutt for luftforskning (NILU) den gruppen med miljøgifter forskerne finner mest av i menneskeblod akkurat nå. Derfor synes vi det er et viktig poeng at engangsprodukter av palmeblader og sukkerrør du får kjøpt hos Culina er uten farlige langkjedede fluorforbindelser. De er 100% matsikre.

Miljømerking

Palmeblad og sukkerrør produktene du finner i Culina sitt sortiment er i henhold til våre egne miljøkrav, og kommer fra den første svanemerkede produsenten av engangsservise, Naturesse. Sertifikater og dokumentasjon kan gis på alle produktene, eller kontakt din Culinaforhandler for enda mer informasjon.

Engangs av palmeblad

Hos Culina finner du nå utvalgte engangsartikler av palmeblader på lager, se de forskjellige delene her

Vis