Salamander, flatgrill eller paninigrill - hva er forskjellen?
Salamander, flatgrill eller paninigrill - hva er forskjellen?

Salamander, flatgrill og paninigrill - hva er forskjellen?

Vet du ikke forskjellen på disse? For dem som har lært det er det opplagt og selvfølgelig, men om du aldri har vært borti en salamander eller en paninigrill så er det ikke så enkelt å vite hva som skiller den ene fra den andre.

Salamander

En salamander har kun overvarme, og brukes til gratinering, til å skjerpe produkter som trenger litt mer farge eller crisp eller til å holde ting varmt i en kortere periode. Salamandere kommer i flere kvaliteter og bruksmuligheter pr. produkt. Elementer, flere soner, konstant varme eller touch funksjon. Effekten på salamanderen har stor innvirkning på resultat og bruk. 

Salamander

En grill med overvarme. Finn modellen som passer ditt bruk! Kontakt oss om du ikke finner det du leter etter.

Vis

Bordgrill/paninigrill

Kjært barn har mange navn, og bordgrill og paninigrill benyttes om hverandre.
Disse har både over og undervarme, med et bevegelig topplokk som justerer seg etter produktet som legges inn. (begrenset til en viss høyde) En bordgrill brukes oftest til varming/steking av toast, pølsebrød og panini etc.


Bordgrill/paninigrill

En grill med over- og undervarme og bevegelig topplokk. Finn modellen som passer ditt bruk! Kontakt oss om du ikke finner det du leter etter. 

Vis

Flatgrill

Endelig et logisk navn; en flatgrill er flat. Og gir undervarme. Flatgriller kommer i en rekke forskjellige varianter. Og det viktigste er å velge riktig til sitt bruk. Hvis du skal steke frosne hamburgere vil du få trøbbel om effekten er for lav. Da vil hamburgerne ende opp som kokte og grå, isteden for stekte og rødbrune.
Flatgriller kommer som både bord- og gulvmodeller, kan ha elt flat topp eller rillet topp for grillmønster. De leveres i alle strømarter, eller til gass.

Flatgrill

En grill med undervarme. Finn modellen som passer ditt bruk! Kontakt oss om du ikke finner det du leter etter.

Vis