I 15 år har Kjørbekk Storcash også samarbeidet med Culina, som har sitt Skien-kontor i andreetasjen over varehuset
I 15 år har Kjørbekk Storcash også samarbeidet med Culina, som har sitt Skien-kontor i andreetasjen over varehuset

Culina-samarbeid gir bedre service til kundene

På Kjørbekk utenfor Skien selger butikksjef Grethe Berge alt av forbruksvarer til grossistpris, i små kvanta. Takket være Culina tilbyr hun også utstyret som trengs til kjøkkenet.

Frityrolje i 10-litersdunker, 25-kilossekker med pizzamel og brus i kasser – eller matvarer i vanlige salgsstørrelser. Hos Kjørbekk Storcash kan næringsdrivende gjøre sine innkjøp kjapt og effektivt, og få med seg varene etter cash & carry-prinsippet. De slipper altså både å vente på lastebilen fra Nortura eller Gilde, og å fylle lageret med større kvanta enn nødvendig, samtidig som de nyter godt av engrospriser fra en grossist. 

I 15 år har Kjørbekk Storcash også samarbeidet med Culina, som har sitt Skien-kontor i andreetasjen over varehuset. Det betyr at Storcash-kundene også kan handle stekepanner, glass og annet forbruksmateriell til kjøkkenet når de kommer.

Forbruksvarer for kjøkkenet

– Vi fører Culina-varer for å kunne tilby kundene våre alt på ett sted, sier Grethe Berge, som er butikksjef på Kjørbekk Storcash.Hun forklarer at de to bedriftene likevel har en nokså klar rollefordeling og betjener hvert sitt marked.

– Hvis en kunde skal åpne en ny restaurant eller utstyre et helt nytt kjøkken, går de til Culina direkte. De har jo et mye større utvalg enn oss. Men hvis han bare skal ha noen nye vinglass, eller bytte ut et par stekepanner, kan han kjøpe det hos oss i forbindelse med andre innkjøp. Vi konsentrerer oss om de typiske forbruksvarene, de som kan kalles brød og melk for kjøkkenet. Kjele, stekepanne, kniv, og så videre, utdyper Berge.

Kjente merkevarer

Samarbeidet mellom Culina og Kjørbekk Storcash er på mange måter helt naturlig. Culinas to ansatte i Skien har tross alt kontorer én trapp over butikken til Grethe Berge, og de to bedriftene har felles lunsjer.

Det gir store fordeler både for kunder og ansatte, siden spisskompetansen sitter så nær. 
Men selv om kontornaboen hadde holdt til et annet sted, mener Berge at samarbeidet ville ha vært en svært god idé.

– Culina er en veldig fin samarbeidspartner for oss. De har gode varer som kunden vil ha, og de har de kjente merkevarene, sier hun.