Vino Grande
Vino Grande

Vin og ølglass

Hvordan holde glasset blankt?

I storhusholdning må glasset tåle behandlingen det får, ellers så kan man ende med et matt og ripete glass veldig fort.

Glasskorrosjon

Glasskorrosjon oppstår fordi glasset blir slitt i overflaten. Det skjer fordi mineraler i selve glassmassen blir vasket bort. For å forebygge korrosjon bør du ta glassene ut av oppvaskmaskinen med en gang den er ferdig, da korrosjonsprosessen fremskyndes av fukt.

Glass med riper og hakk er mer utsatt for korrosjon, det samme er tykke glass, og glass som vaskes i tempereatur over 55°C. Glass med storkjøkkenkvalitet tåler mer enn glass beregnet for forbrukermarkedet.

Vinglass
Hos Culina får du et bredt utvalg av vinglass, se seriene våre her.

VIS

 

Kalkbelegg

Hvitt belegg på glasset trenger ikke bety korrosjon, men kan være kalkbelegg. Et tips for å få vekk slike belegg er å bløtlegge i edikk eller sitronsyre.